Kakaolu Crack Kurabiye (Kahverengi Aromalı)

Merhaba arkadaşlar harika bir kurabiye tarifi ve tadı browni gibi, dışı hafif içi yumuşacık, mutlaka deneyin, 10 dakikada hazır.

Yumurta ve toz şekeri bir karıştırma kabına alalım, zeytinyağı, tuz, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip şeker eriyene ve köpük köpük olana kadar çırpalım, ardından kakaoyu ekleyip iyice çırpalım.

1 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyip tahta kaşık yardımıyla karıştıralım, ikinci bir su bardağı un ekleyip tekrar karıştıralım, kıvamlı bir hamur olacak.

Kurabiye hamurumuz hazır, streçleyip buzdolabına kaldıralım, yarım saat, mümkünse iki saat (ben iki saat beklettim) bekletelim.

Kalan kek hamurunu buzdolabından alıp kaşık yardımıyla parçaları alıp elimizle yuvarlayalım.

Bu sırada hamurla çok oynamayalım yoksa eriyen kalıbımızı pudra şekerinin üzerine dökelim bolca pudra şekeri serpelim ve az yağlanmış fırın tepsisine alalım kaşığı bırakalım. kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpecekseniz üzerini bol pudra şekeri ile kaplamak çok önemli yoksa kekin üstü istediğimiz gibi olmaz.

Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim elimde 20 tane kırık kurabiye var

165 C önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika 10 dakika pişirelim, çok fazla fırına koymayın yoksa çok sert kekler alırsınız, tam zamanı. Fırını bırakıp bekleyelim. serin ve servis yapın

Ufalanmış kurabiyelerimiz (kek ile) servise hazır.

Üye Ol

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın