Merhaba sevgili arkadaşım,
Hazır olanlardan bile lezzetli kokulu kreplerim var 🙂 O kadar güzel oldular ki aromalı yedik.
Uzun zaman önce aşçılık okulu bölümünde muffin kağıtları ve tepsileri ile ilgili bir yazı paylaşmıştım. Artık pek çok kişi kullanmayı bilse de incecik yufkaları öylece kalbura serip böreklerinin tepsiye yayılmasını izleyenler var 🙂
Muffin ve pasta yapmanın püf noktaları aslında aynı, pasta yapmanın püf noktalarını burada bulabilirsiniz.
Tarifin video açıklaması:
Buradaki en önemli püf nokta muffin kalıplarını ağzına veya yarısına kadar değil üçte ikiye kadar doldurup taşmaması ve düzgün olması.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kakaolu fındıklı kek tarifi için malzemeler
- 4 yumurta (orta boy) 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı portakal kabuğu ½ su bardağı kırılmış fındık
Kakaolu Fındıklı Kek Tarifi nasıl yapılır?
Derin bir kaseye yumurtaları kırın, üzerine toz şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyip yumurtalar şişene kadar çırpın. Karışıma sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve tamamen karışana kadar çırpın. Karışıma portakal kabuğu ve fındık pullarını ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın. İnce kurabiye kalıpları kullanıyorsanız, tabakaları bir muffin kalıbına koyun ve kek hamurunu tabakaların 2/3’ünü dolduracak şekilde yayın. Silikon muffin kapları kullanacaksanız, kapları muffin tepsisine koymadan, kapların üçte ikisini eşit miktarda doldurun. İsterseniz kek karışımının üzerine biraz kırıntı serpin. 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kek oda sıcaklığına gelince servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]