Kakaolu irmik tatlısı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kakaolu irmik şekeri nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 6 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk irmik deposu Nilay Tulum, irmik tatlısı, irmik tatlısı fotoğrafları, irmik tatlısı tarifi, kakao, kakao deposu, kakaolu irmik tatlısı, pratik irmik tatlısı, vakumlu, pratik tarifler

Çıkış tarihi: 01-13-2011

4 5 5 1

İrmik tatlısını hep sevmişimdir. Bunda elbette kolay tarif, kısa pişirme süresi ve şık sunum gibi avantajların da etkisi var. Özellikle çikolata ve meyve sosu ile servis edilmesi daha cezbedici oluyor.

Resimdeki gibi pastaya şekil vermek çok kolay. Bunun için tatlıyı pişirdikten sonra kek kalıbını hafif ıslatıp 2-3 saat tatlıyı kalıpta bırakmanız yeterli.

Aşk…

Kakaolu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    1,5 çay bardağı irmik 2 çay bardağı toz şeker 1 tatlandırılmış vanilin 4 yemek kaşığı kakao 1 litre süt 1 yemek kaşığı margarin

Kakaolu irmik tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Bir tencereye irmik, şeker, vanilin, kakao ve sütü koyun. Yüksek ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin. İrmik tatlısı kaynama noktasına gelince kısık ateşte koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan almadan 1-2 dakika önce tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın. Kek kalıbını ıslatıp fazla suyunu boşaltın. İrmik tatlısı kaseye dökülür. Oda sıcaklığına gelene kadar tezgahta bırakın. Daha sonra buzdolabına kaldırıp bir saat daha dinlendirin. Servis yapmadan önce kalıptaki tatlıyı turta tabağına çevirin. Dilimlenerek servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın