Merhaba sevgili arkadaşım,
Bloguma yeni bir pasta tarifi ekleyeli neredeyse 4 ay oldu. Yıllar sonra, geçmişte ne olduğunu merak ettim, bir bakayım. Pasta tariflerinin sayısını görünce inanamadım. Tarifler.net.tr başladığından beri 150’ye yakın kek tarifi paylaştım. Pastalar kategorisinde hepsini bulabilirsiniz 🙂
Kakaolu Muzlu Kek aroması, dokusu ve tadıyla çok seveceğinize emin olduğum bir tarif. Yemek pişirirken muzlar dahil tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Keki fırından çıkarmadan önce kürdan veya bıçak sokarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Kakaolu Muzlu Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı oda sıcaklığında tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı oda sıcaklığında yoğurt 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 2 orta boy muz 2-3 yemek kaşığı kırık fındık
Kakaolu muzlu kek nasıl yapılır?
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Tereyağı, süt ve sıvı yağı ekleyip karışana kadar çırpın. Kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip orta devirde çırpın. Yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına hamurun yarısını dökün. Ortasına muzu koyun, üzerine kalan kek harcını dökün ve yayın. Kalan muzları uzunlamasına ikiye bölün ve pastanın üzerine yerleştirin. Fındık cipsi serpin ve keki önceden 180 derece ısıtılmış fırında kek kuruyana kadar (yaklaşık 50-60) dakika pişirin. Kek tamamen soğuduğunda kalıptan çıkarın, dilimler halinde kesin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]