Kakaolu Nişastalı Kek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

En sevdiğim tariflerden ve kış aylarının en güzel tatlarından biri olan Limon Nişastalı Kek’in bu kez Portakallı Kakaolu versiyonunu yapmaya karar verdim. Kekin dokusu ve kabarması o kadar güzeldi ki aynı pandispanya gibi oldu 🙂

Ben pastayı yaparken bu kez kek kalıbı yerine yuvarlak bir kalıp kullandım ve çapı 20 cm olacak şekilde ayarladım. Kalıbın ortası boş olmadığı için pişme süresi biraz uzun sürdü. Normal muffin kalıbında pişirecekseniz süre 10 dakika kısalabilir.

İlk nişastalı browni tarifimde un olmamasına şaşırıp biraz un ekleyeyim mi diye soranlar oldu. Kesinlikle un eklemenize gerek yok. Evde bulunan herhangi bir nişasta türünü kullanabilirsiniz. Mısır veya buğday olması fark etmez.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk….

Kakaolu nişastalı kek tarifi için malzemeler

    3 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı) 200 gram mısır nişastası 3 yemek kaşığı rendelenmiş kakao Yarım portakal Yarım portakalın suyu (yarım çay bardağı) 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya

yukarı:

    150 gr bitter çikolata 150 gr krema, isteğe göre portakal dilimleri veya şeker

Kakaolu nişastalı kek tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Yağı ekleyin ve birleşene kadar çırpın. Portakal suyu, portakal kabuğu ekleyin ve karıştırın. Mısır nişastası, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tamamen karıştığında, kenarlarını ve tahtayı yağladığınız kek kalıbına dökün (daha düzgün bir görünüm için kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt koyun). Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40 dakika pişirin. 30. dakikadan itibaren her 5 dakikada bir bıçağı sokun ve kuru olup olmadığına bakın (kuruysa sorun yok). Pişen keki dikkatlice fırından çıkarın (varsa tel ızgara da olur) ve tamamen soğumaya bırakın. Soğuyan keki servis tabağına alın. Kremayı bir sos tenceresinde kaynayana kadar ısıtın. Ocağın altını kapatın ve küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı sıcak kremaya ekleyin ve tamamen karışıp eriyene kadar bir kaşık yardımıyla karıştırın. Ilık çikolatalı ganajı kekin üzerine dökün ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın