Merhaba sevgili arkadaşım,
Kurabiye Kurabiye Kakao hamurunda hindistan cevizi ile sizleri karşılayan nefis bir tarif. Bu tarifi genellikle çay misafirleri için yapıyorum.
Şuruptur ama şurup tatlılardaki gibi koyu kıvamlı su bazlı değildir. Bunun yerine hafif, soğuk sütlü bir şerbet kullanıyoruz. Böylece lezzeti bir üst seviyeye taşıyoruz.
Bu tarifi hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamuru elinizle düzleştirip ortasına hindistan cevizi toplarını koyup kenarlarını birbirine yapıştırmanızdır. Elinizde çok fazla yuvarlarsanız zaten ince olan hamurun dağılmasına neden olabilirsiniz.
Şekil verirken yumuşak yuvarlaklar oluşturmak için çok uğraşmayın, pişerken biraz çıtır çıtır oluyor zaten.
Son olarak sıcak kurabiyeleri yedikten sonra (şerbetin içinde yüzmemesi için kaşıkla azar azar dökün) kurabiyeler şerbeti tamamen çekene ve oda sıcaklığına gelene kadar karıştırmayın. Mümkünse buzdolabında dinlendirdikten sonra kaşık yardımıyla servis tabağına alın.
Aşk…
Bisküvi hamurunu hazırlamak için:
• 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
• 1 su bardağı sıvı yağ
• bir çay bardağı toz şeker
• 25 gr kakao
Bir yumurta (oda sıcaklığında)
• 1 paket vanilya
• 1 kutu kabartma tozu
• 4 su bardağı un
Hindistan cevizi dolgusu için:
• 2 su bardağı hindistan cevizi
• 2 yumurta akı
• Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir içki için:
• Bir buçuk bardak süt
• Yarım su bardağı toz şeker
İçerik Tablosu
Kokosh şerbetli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
1. Şerbeti için süt ve şekeri küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Tüm şeker eridikten sonra soğumaya bırakın.
2. Un, tereyağı, toz şeker, kakao, yumurta, vanilin ve kabartma tozunu bir stand mikserin karıştırma kabına alın. Hamuru kancanın ucundan geçirerek kulak memesi şeklinde yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle yuvarlayıp kenarda bırakıyoruz.
4. İç harcı için tüm malzemeleri orta boy bir kapta yoğurun ve bir araya getirin. (Hindistan cevizi ezmesi sadece hamur olmayacak, sadece elinizle şekil vermenize izin verecek.)
5. Kakao topları kadar hindistan cevizi topları yapın.
6. Kakaolu topları elinizle açın ve hindistan cevizi toplarını içine koyup kapatın. (Bu noktada bükmeden elinizle toplayarak kapatın.)
7. Tüm topları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
8. Kurabiyelerin piştiğini kurabiyelerin üst kısımları hafifçe çatlamaya başladığında anlayabilirsiniz.
9. Bisküvi fırından çıkınca üzerine soğuk şerbeti kaşık yardımıyla dökün.
10. Oda sıcaklığına gelen keki buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]