Merhaba arkadaşlar,
Çoğumuz pişirme konusunda çok iyiyizdir ve bazılarımız da çok iyi kabarmadığından şikayet eder.
Kek yapmak gerçekten çok kolay, bunun için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. 😳🤔
Bunu dinlerseniz lezzetli, lezzetli ve çok lezzetli kekler yapabilirsiniz. 🍰👏👌🏼
kakaolu susamlı kek için;
Derin bir kapta toz şeker ve yumurtayı çırpın.
Yağ ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ardından kakao, vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış tepsimize dökün ve üzerine susam serpin.
180 derece ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak pişirin.
Deneyenlere afiyet olsun 😋👌🏼
İyi bir kakaolu kek yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek önemlidir. ⏪
-Öncelikle tüm malzemeler yeterince sıcak olmalıdır.
– Yumurta ve şekerin temiz olması için iyice yıkanması gerekir. Bu, kekinizin yumurta gibi kokmamasını sağlar.
-Un gibi tüm tozlar elenip ilave edilmelidir.
-Kek kalıbını yağlamamız gerekiyor.
-Pastamızı pişirmeden önce fırını açmalıyız.
-Fırında pişen kekimizin ilk 20 dakikası. Fırının kapağını açmadan pişirmeliyiz yoksa kekimiz kabarmaya başladığı için yanacaktır.
– Fırında kek piştiğinde hemen fırından çıkarılmamalıdır. Fırın kapağını açın ve beş dakika bekleyin. beklemeli ve kaldırmalısınız.
– Sıcaklığı gelen kekimizi keserek servis edin, sıcakken dilimleyerek kekin kırılmasına neden olur.
– Pastayı fırına koymadan önce fırınınız önceden ısıtılmış olmalıdır.
Keki ilk 20 dakika fırında pişirin. kapağı açılmadan pişirilmelidir. Kekiniz de dağılabilir.
Pişmiş keki hemen fırından çıkarmayın. Fırın kapağını açın ve beş dakika bekleyin. dinlenirken çıkarın.
Kekinizi sıcakken kesmeyin.
Kek sıcakken dilimleyip servis yapın.
-Kek tavasında yapacağınız bir kek için bu tavsiye edilir, keki kalıptan çıkarmak için soğumasını bekleyin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]