Yağmurlu bir haftasonuna gözlerimizi açtık.Hava biraz soğuk hatta hasta olsa da nisan yağmurları insana keyifli bir keyif veriyor. Pencereden yağmuru izlemek ve sıcacık mutfağımda yeni bir şeyler denemek zihnimi rahatlatıyor.
Böyle bir cumartesi günü mutfağa gidip sade bir yoğurt tatlısı yaptım, yağmurun ve şekerlemenin tadını çayımı yudumlarken çıkardım.
Benim gibi Pazar gününü evde geçirmeyi planlayanlara tavsiye ederim. Aşk 🙂
İçerik Tablosu
Kakaolu tereyağlı tatlı tarifi için malzemeler
- 2 yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı irmik 1,5 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ ¼ çay bardağı kakao 1 paket kabartma tozu 1 şekel paket vanilin 1 bardak un
Bir içki için:
- 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 2-3 damla limon suyu
Kakaolu yoğurtlu tatlı tarifi nasıl yapılır?
2 yumurtayı 1 tatlı kaşığı toz şeker ile köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. İrmik, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip 2 dakika daha yüksek devirde çırpın. 30 cm uzunluğundaki oyuğu yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Şerbet malzemelerini küçük bir sos tenceresine alın ve orta ateşte 5-6 dakika kaynatın. Limon suyu damladıktan sonra bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Ocaktan aldığınız şekeri dilimleyip 5-6 dakika soğumaya bırakın ve ardından sıcak şerbeti üzerine dökün. Tatlı tamamen soğuduktan sonra 1-2 saat dinlendirip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]