Birçok marketten rahatlıkla temin edebilirsiniz. Akşam ağır misafirleriniz geldiğinde sofranızda çok güzel duracak.
Dersler:
250 gram kalamar, temizlenmiş ve doğranmış
1 su bardağı süt suyu
1 su bardağı un
karabiber
tuz
kızartma yağı
yapılışı:
Temizlenip doğranmış kalamarlar tuzlanıp baharatlandıktan sonra bir kaba alınır.
Üzerini kapatacak kadar süt ekleyin ve iki saat bekletin.
Sütten çıkardıktan sonra üzerine un serpin.
Unlanmış tepsiye dizin.
Yağı tavada ısıtın.
Kalamarları kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine tarator sos gezdirerek servis yapın.
tarayıcı için:
½ bayat ekmek kırıntısı
bir bardak fındık
2 diş sarımsak (ezilmiş)
½ limon suyu
yarım bardak su
tuz
kırmızı biber
yapılışı:
Kıyılmış ceviz, ıslatılmış ekmek, limon suyu, sarımsak, su ve kırmızı biberi mutfak robotuna koyun ve yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın. Sos tenceresine alın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]