Kalbura Bastı Tatlısı Tatlısı için sıvıyı hazırlamaya başlayalım ve soğumaya bırakalım.
O halde yoğurt ve karbonatı güzelce karıştıralım ki acı bir tat vermesin.
Yumurtaları, margarini, yağı ve şekeri ekleyin ve ince bir çırpma teli ile karıştırın. İyice karışınca irmik ve fındıkları ekleyelim. İyice karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu önerilen şekilde ekleyip güzelce yoğuralım.
Ele yapışmayan, çok sert olmayan yumuşak bir hamur alalım hamurumuzu buzdolabında 10 dakika dinlendirelim çünkü evimizin sıcaklığı margarini yumuşatır. Bu, daha fazla un eklememizi sağlayacaktır.
Ben yapmak için silikon kalıp kullandım.
Fıstık parçalarını alıp kafamıza şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Tuzumuzun ilk ısısında ve soğuyunca üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Arada bir salarak suyu çekmesine izin verelim.
Tatlıyı 1 gece buzdolabında bekletin ve servis yapın.
Kalbura Bastı yemekleri hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]