Yağsız Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı soda
- 3-4 damla limon
- 1 balık tuzu
- toz tozu
- 1 su bardağı ceviz
Şerbet için;
- 3.5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 parça limon
Yağsız Kalburabastı Yağı Nasıl Yapılır?
Tarifler.net.trTarifler.net.tr
<
böl>
- Öncelikle şurubu hazırlamakla başlayalım. Malzemeleri bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Suyun 10-12 dakika boyunca iyice kaynamasına izin verin.
- Daha sonra kenara alıp soğumaya bırakın. Hamuru yoğurarak başlayalım, yağı, sütü, karbonatı kasemize alalım, sodanın üzerine limonu sıkalım ve köpüğü bırakalım. Bu tadı soda ile yenemezsiniz.
- Ardından irmik ve unu ekleyip ele yapışmayan hamuru yoğurun. Başka bir gün hamurdan fındık kıralım ve bal şeklinde bir kevgir ya da sacayağının üzerine elimizle hamuru açalım, fındıkları koyup kapatalım. Elek şekli verelim.
- Şişi yağlanmış fırın tepsisine veya parşömen kağıdına yerleştirin.
- 200 dereceye kadar önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Fırında bırakılan ve iki dakika odasında dinlendirilen şişin üzerine suyu dökelim (şiş sıcak olacak, su soğuk olacak)
- Tuzumuzu mümkünse bir gecede 4-5 saat dinlendirip servis edelim.
- Dilerseniz ekstra şekerlemeyi bir dondurucu poşetine koyup buzlukta saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman yiyin ve keyfini çıkarın. Tarifi video olarak izlemek isterseniz hepinizi kanalıma bekliyorum.
Kalburabastı Yağ Tarifi ve Fotoğrafı
“Katı Yağsız Kaburbastı” yazısı ilk olarak tarifler.net.tr – tarifler.net.tr – Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]