medyauzmani.com

Kapalı Lahana Erzurumun Kıymalı (Kurutulmuş)

Kıymalı meşhur Erzurum lahanası çok lezzetlidir.

Öncelikle lahanayı 10 dakika haşlayalım, ardından soğuk su dolu bir kaba alıp bekletelim.

İçine bulguru ve pirinci koyup içine karışık baharatları, kırmızı biberi, fesleğeni, naneyi, yağı ve en önemlisi zerdeçalı ekleyelim. Zerdeçal bu tarifin malzemelerinden biridir.

Bir kaşık yardımıyla karıştırın, 2 bardak ılık su koyun ve bir kapakla örtün, kısık ateşte ve ara sıra karıştırarak 4 dakika pişirin. Kapağı kapatın ve suyunu iyice çekmesi için 10 dakika pişirin.

Bu sırada soğanı rondonun içine çekin ve soğan ve kıymayı karışıma ekleyin ve elinizle iyice karıştırın. Artık yapıştırmaya geçebiliriz.

İnce sarılmış lahanayı düdüklü tencereye alalım ama koymadan önce lahana yapraklarının damarlı kısımlarını düdüklü tencereye koyalım ki dibe temas etmesin. Lahanayı doğrudan hazırlayın

Sosu için salça ve biberi üç bardak sıcak suda karıştırarak eritelim, 1 yemek kaşığı tuz ve zeytinyağını ilave edip lahanaların üzerine döküp 20 dakika pişirelim, altını kapattıktan sonra yarım saat dinlendirelim. .

Meşhur Erzurum kıymalı lahanası servise hazır, üzerine yoğurt dökebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın