Yağ Çubuğu Tarifi Malzemeler
- 3 un 4/4 su bardağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 125g tereyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
bulmak;
- 1 su bardağı susam
- bir yumurta akı
Bir gaz lambası tarifi nasıl çalışır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Hamur malzemelerini bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun.
- Kullanılan malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz.
- Daha sonra elimizle küçük parçalar alıp masanın üzerinde yuvarlayalım.
- Uçlarını eşit uzunlukta olacak şekilde bıçakla kestim.
- Yumurta beyazına bulayın, ardından susamları bulun ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 170 derecede ısıtılmış tepside 20 dakika pişirin.
- Yumuşak olduğu için çok hızlı pişirmemeye dikkat edin.
- Sıcakken merdivenlerden kaldırmayın, kırılır.
- Soğuyunca servis tabağına alabilirsiniz.
Farklı şekiller kandil halkası.
Yağ çubuğu tarifi
Kandil Bar’ın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]