Kanıtlanmış bir tarif olan Güllaç nasıl yapılır?

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Güllaç, Osmanlı mutfağında özellikle ramazan sofralarında tatlıların başında gelen geleneksel lezzettir. O kadar güzel ki anlatmaya gerek yok. Güllaç nasıl yapılır, adım adım anlatımı ve tam kıvam alması için tüm detaylar bu tarifte.

Dersler

şerbet

  • İki buçuk su bardağı toz şeker
  • 2 litre yağsız süt
  • 1 paket Güllaç (300 gr)

orta sınıf için

  • 1 su bardağı bütün, tuzsuz beyazlatılmış badem veya kırık fındık
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

kilit nokta

Şerbeti kullanırken sıcak olmasına ve kaynamamasına dikkat edin. Bu detaylar çok önemlidir. Aksi takdirde, sıcaklık biberiyeyi yeterince yumuşatmaz ve çok sıcak, yaprakları yumuşatır.

Güllaç yapmak için ceviz kullanmayın. Ceviz kullanmak biberiyenin koyulaşmasına ve tatsız hale gelmesine neden olabilir. Badem veya fındık dışında normal antep fıstığı veya hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Şurubu yaprakların üzerine dökerken hiçbir kısmının kurumasına izin vermemeye dikkat edin.

Güllaç nasıl yapılır?

1. Öncelikle şerbet malzemelerini derin bir kaba alın. Şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak iyice ısıtın, böylece kaynamasın, aksine sıcak olur.

2. Ortası için bütün, tuzsuz badem veya fındık, hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kaseye alın ve karıştırın.

3. Güllacıyı yapacağınız tepsinin veya harcın tabanını ıslatmak için 2-3 yemek kaşığı süt şurubu dökün, yayın,

4. Biberiye yapraklarını üzerlerine koyarken kasenin şekline göre yerleştirin. Gullaq kaba tam oturuyorsa kırmadan yerleştirin. Tam olarak uymuyorsa biberiyeyi kırın ve kapta boşluk bırakmadan düzenleyin.

5. Her sıra bir kepçe ile yaprakların yarısının üzerine şerbeti dökerek sırasıyla toplayın.

6. Yaprakların yarısını yerleştirdikten sonra ortası için hazırladığınız bademli karışımı üzerine serpin.

7. Diğer yarısını da aynı şekilde yapraklarını dizip içerek bitirin.

8. Üzerine kalan sosu dökün. Sosun eşit dağıldığından emin olun.

9. Üzerini hava ile temas etmeyecek şekilde streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın. Şurubu iyice emmesi ve istenilen kıvamı alması için en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.

10. Servis edeceğiniz ebatlarda kestikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın