Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu bahar Muğla gezimde köy pazarından bir demet sarı kantaron aldım. Kantaron 3-4 gün tazeliğini korudu ve benimle İstanbul’a gelebildi 🙂 Yalova Armutlu’dan tavsiye üzerine aldığım saf zeytinyağı ile bu güzel otu karıştırıp cam kenarında dinlenmeye bıraktım. uzun zaman.
Daha fazla alıp daha sonra çay kurutduğum için pişman olmadım desem yalan olur. Kısmet bizim yazlığa gittiğimde gördüğüm şey bahçe sarı kantaron dolu 🙂 Kendi kendine kurudu, önümüzdeki günlerde çay demlemeyi düşünüyorum.
Faydaları saymakla bitmeyen sarı kantaronun kullanımı çok eskilere dayanmaktadır. Yağ ve çayın yanı sıra tahıl olarak da kullanılıyordu.
Dahili olarak hazırladığınız yağı sabahları suya 2-3 damla ekleyerek içebilirsiniz. Vücutta da kullanılır. Çayı hazırlamak çok basit, tıpkı yeşil çay gibi bir fincana bir tutam alıp üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika demleyip içiyorsunuz.
Kantaron yağının faydaları ve kullanım alanları;
- Yaraların iyileşmesinde özellikle yanıklarda çok faydalıdır.Antiseptik özelliği sayesinde yarada iltihaplanmayı önler.Çocuklarda pişik için çok faydalıdır ve cilt lekelerini geçirmek için kullanılır.Masaj yağı olarak da kullanılır. romatizma, siyatik ve fıtık için. Cilt bakım yağı olarak da kullanıldığı gibi depresyona karşı çay veya yağ olarak da kullanılmıştır.
Elbette bu özellikleri iştahımızı kabartsa da bu tür alternatifleri kullanmadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır. Örneğin kullanıldığında ve güneş ışığına maruz kaldığında ciltte leke oluşturma ya da hassas midesi olan kişilerde sorun yaratma olasılığı vardır. Düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız mutlaka doktorunuzla konuşmalısınız.
Bu yaz sahilde kalıp çıplak ayakla dolaştığımdan beri topuklarım sertleşiyor ve çatırdamaya başlıyor. Bu yağı zaman zaman kullandım ve iyi geldi.
Şimdi gelelim tarifimize;
İçerik Tablosu
St John’s wort yağı tarifi malzemeleri ve faydaları
- 1 yemek kaşığı sarı kantaron Kavanozu doldurmak için 1 kavanoz zeytinyağı
Kantaron yağı tarifi ve faydaları, nasıl yapılır?
Kantaronun taze çiçeklerini ve narin dallarını toplayıp kavanoza sıkarak içini doldurun. Üzerini tamamen kaplayacak kadar sızma zeytinyağı ekleyin ve kapağını kapatın. Yağ kırmızıya dönene kadar yaklaşık iki ay pencerenin yanında bırakın. Kavanozlarda veya küçük şişelerde kullanın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]