kantik beta

Chantik Pide Tarifi Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (250ml ölçü bardağı)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 anlık sanal paket
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 6 su bardağı un

iç harç için

  • 600 gr orta yağlı dana kıyma
  • 3 domates
  • 4-5 adet acı sivri biber
  • 2 tatlı biber
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1.5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • maydanoz

yukarı;

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı yoğurt
Chantik pide tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kıyma hazırlamak için. Kıymayı uygun bir kaba alalım. Soğanı, biberi, domatesi ve sarımsağı robottan geçirip kıymaya ekleyelim. Baharatları ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın.
  2. Uygun bir kaba un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar alıp 10 dakika dinlendirin. Kenarları kalkık kalacak şekilde hamuru elimizle bastırarak ortasını inceltelim.
  4. Hazırladığımız harcı yayalım. Kenarlarını yumurta sarısı ile yağlayıp pişirelim. Taş fırında pişirdim.
  5. Fırında hazırlamak isteyenler için fırın tepsisine dizip 10 dakika dinlendirelim, yumurta sarısını koyup önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

resimlerle Chantik pide tarifi

Çantik Pide’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın