medyauzmani.com

Hatay Tava Tatlıları – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar sizlerle Hatay yöresinden lezzetli ve kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.

Nefis Hatay Pankek tarifi için önce patates, domates, sarımsak ve soğanın kabuklarını soyup biber çekirdeklerini temizleyelim.

Üzerine sebzeleri, orta boy patatesleri serpelim, çok fazla olmasın.

Geniş bir fırın kabına tüm sebzeleri etle beraber koyalım, baharatları ve tuzu ekleyip iyice karıştıralım.

Son olarak üzerine yağ ve su dökün.

Ben domates kullandığım için salça da kullanmadım dilerseniz 1 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz.

Fırın tepsisini önce yağlı kağıt, ardından alüminyum folyo ile kaplayın.

Kendi buharında daha çabuk piştiği için böyle yaptım tercih sizin :))

200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirdikten sonra dikkatlice (ellerinizi buharla yakmayınız) yağlı kağıt ile dikkatlice çıkarın.

Herkesin pişirme süresi farklıdır, bu nedenle sebzelerin ve etin yumuşak olup olmadığını kontrol edin. Her şey eriyene kadar bu şekilde pişirelim.

Lezzetli Hatay Tava hazır.

İlk ısı çıktığında afiyetle yiyebilirsiniz.

Yanında pilav ve ayran yapabilirsiniz.

Rahatlayın, keyfini çıkarın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın