Kapalı Pizza – Calzone – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Daha önce sizlerle evde pizza yapmak için bir tarif paylaşmıştım. Bir calzone aslında kapalı bir pideye çok yakındır. Pide hamurundan değil pizza hamurundan hazırlanır.

Malzemeler pizza kadar çeşitlidir, böylece istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.

En popüleri domates soslu ve peynirli olanıdır. Ricotta, mozzarella ve çedar peyniri kullanabilirsiniz.

Tarifim ile domates sosu hazırlayabileceğiniz gibi, marketten konserve veya rendelenmiş domates alarak hızlıca lezzetli bir sos hazırlayabilirsiniz.

Daha önce pizza tarifimde verdiğim püf noktalarına kısaca dönelim.

Pizza hamuru ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Hamur mayalanana kadar dinlenmeli ve bölündükten sonra açma kolaylığı için ikinci bir mayalanma yapılmalıdır.

Taş üzerinde pişirilecekse taş en az 45 dakika önceden ısıtılmalı, ızgarada pişirilecekse en az 10 dakika pişecek şekilde ısıtılmalıdır.

Calzone (kapalı pizza) içeriğinin dışarı akmaması için hamur dikkatlice kapatılmalıdır.

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Pizza hamurunu hazırlamak için:

    500 gr kg un 1 su bardağı su (oda sıcaklığında) 10 gr instant maya 10 gr. tuz 10 gr toz şeker 1 yumurta 25 gr zeytinyağı 3-4 yemek kaşığı ılık süt

Pizza sosu hazırlamak için:

Kapalı Pizza – Calzone Tarifi Nasıl Yapılır?

Sütü maya ile karıştırıp 5 dakika dinlendirin. Un, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın. Unlu karışıma süt, maya, yumurta ve zeytinyağı karışımını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Suyu azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Elinize yapışan hamuru yoğurmaya başlayın. Hamuru ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini bir bez veya streç film ile örtüp bir saat dinlendirin. Dinlenen hamuru nazikçe yoğurun ve gazını alın. 4 parçaya bölün, elinizde yuvarlayın ve unlanmış bir masa üzerinde 20 dakika mayalanmaya bırakın. Un tablasında istenilen kalınlık ve büyüklükteki ekşi mayaları açın. Fırını önceden ayarlayın ve 250 dereceye ısıtın. Boş fırın tepsisini istediğiniz sıcaklığa kadar ısıtın ve tepsiyi çıkarmayın. Varsa ince irmiğe mısır unu serpin ki hamur kullanacağınız fırın tepsisine ya da taşa yapışmasın. Açtığınız hamurun yarısına 3-4 yemek kaşığı pizza sosundan kenarlarda boşluk kalacak şekilde yayın. Mozzarella peynirini sosun üzerine serpin. Salam, salam, sucuk gibi malzemeleri damak zevkinize göre ekleyin ve hamurun iç harcı ile üzerini kapatın. Hamurun kenarlarına parmaklarınızla bastırın. Hamurun kenarları açılmıyorsa, katlayın ve mühürlemek için tekrar bastırın. Calzone’u sıcak fırın tepsisine yerleştirin ve 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın