Kaplumbağa turtası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Kakaolu, Kaplumbağa, Kek, Puding, Börek
Çıkış tarihi: 01-15-2008
4 5 5 1
Merhabalar bu tarifi yeni keşfettim yapması da yemesi de çok keyifli herkese tavsiye ederim..
İçerik Tablosu
Kaplumbağa böreği tarifi malzemeleri
- 4-4,5 su bardağı un, yaş maya, 2 adet yumurta, 100 gr pasta margarin, 3 yemek kaşığı toz şeker, bir paket vanilin, bir tutam tuz, 1,5 çay bardağı süt
dolgu:
- 1 poşet kakaolu puding 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı kuru üzüm
Kaplumbağa böreği tarifi nasıl yapılır?
Yaş mayayı ılık suda eritip un, yumurta, vanilya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve sütü ekleyip yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp ılık bir yerde (örneğin kaloriferin yanında) 40-50 dakika bekletin. Muhallebiyi 2-3 dakika pişirin, soğumaya bırakın, ılıyınca üzümleri ekleyin. Ekşi mayayı biraz daha yoğurun, portakal büyüklüğünde bir portakal kesin ve kalanını hafif unlanmış tezgahta 40 x 60 cm boyutlarında yuvarlayın. Üzerine kuru üzümlü muhallebiyi yayın ve geniş kısmından yuvarlayın. 2 parça 3 cm genişliğinde, 1,5 cm’lik şeritler halinde bir kabile rulosu halinde kesin. Yağlanmış veya folyo kaplı bir fırın tepsisinin ortasına iki büyük dilimi sıralayın ve diğer dilimleri kaplumbağayı oluşturacak şekilde düzenleyin. Ayırdığınız hamurdan kaplumbağanın başını, kolunu ve kuyruğunu oluşturun (bu arada kuyruğunu unutmuşum 🙂 Kaplumbağa göründükten sonra ikinci bir tepsiyi onunla kapatıp 20 dakika pişirin. Daha fazla bekle.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]