Kapusca köftesi tarifi, nasıl yapılır?

Dersler

  • Yarım küçük lahana
  • 300 gram kıyılmış et
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • karabiber
  • 1-2 adet kuru kırmızı biber veya bir tutam pul biber

Kapuska köftesi tarifi

1. Lahananın ortasındaki kalın damarı kesip yapraklarını ince ince doğrayıp kenara alıyoruz.

2. Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alın ve ocağı açın.

3. Soğan küplerini tencereye koyun ve kızartın.

4. Kıyma, tuz ve karabiberi soğanlara ilave edin ve kıymayı suyunu bırakıp tekrar emilene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.

5. Kıyma iyice kavrulup iyice piştikten sonra biber ve salçayı ekleyip salçanın aroması çıkana kadar kavurun.

6. Daha önce doğradığınız lahanayı tencereye alın.

7. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

8. 2-3 su bardağı sıcak su ekleyin.

9. Yemeğe lezzet katmak için 1-2 adet kuru biberi bütün olarak tencereye koyabilirsiniz.

10. Lahana yumuşayana kadar 40 dakika kısık ateşte pişirin.

Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın