15. dakika. Hazırlanma zamanı
İşte zeytinyağlı kapuska tarifi, nasıl yapılır, gerekli malzemeler ve tarifin adım adım anlatımı. şimdi sana iyi şanslar
İçerik Tablosu
Dersler
- Yarım lahana orta boy
- 1 büyük soğan
- Yarım su bardağı pirinç
- ½ çay kaşığı zeytinyağı – yemek pişirmek için
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı – süslemek için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Kapuska zeytinyağı tarifi
1. Lahana yapraklarını ayırın, iyice yıkayın, fazla suyunu süzün ve doğrayın.
2. Yemeklik soğanları doğrayın ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile tencereye koyun.
3. Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edin ve kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin.
4. Salça iyice kavrulduktan sonra tencereye biraz lahana ekleyin.
5. 1-2 dakika kızartın, daha fazlasını ekleyin ve tekrar 1-2 dakika kızartın.
6. Lahananın geri kalanını ekleyin ve karıştırın ve kızartın.
7. Ardından 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
8. Yıkadığınız pirinci ekleyin ve yumuşamaya başlayan lahanaların üzerine süzün.
9. Yemek suyu çok düşükse, tekrar sıcak suyu ekleyin.
10. Şeker ve tuzu ekleyip karıştırın ve kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
11. Lahana ve pirinç yumuşayınca ve yemeğiniz koyulaşınca yemeği ocaktan alın.
12. Yemeğin üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı serpin.
13. 10-15 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra kapağını açıp dinlendirin.
14. Ayakları ılık.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]