medyauzmani.com

Kinoa kısırdır – En sevdiğim yemek

Kinoa çok faydalı olmasına rağmen maalesef “tadı tuzsuz” denilenlerden biridir.

Steril kinoanın bildiğimiz steril kinoadan hiçbir farkı yok! Ne kadar lezzetli olduğuna şaşırdım 🙈 Bu lezzetli tarifi pilav veya steril ihtiyacınız olduğunda hızlıca yapabilirsiniz.

Kinoa Çorak tarifi için,

Kinoayı bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin.

Bu yaklaşık 20-25 dakika sürer. beklemek.

Bu sırada küp şeklinde doğradığınız soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.

Soğan yumuşayınca sarımsağı ve domates salçasını ekleyin.

Domates aroması çıkınca tuz ve kekik ekleyin.

Sosu soğutmak için kenara alın. Şişmiş kinoayı birkaç kez suyun içinden geçirerek çıkarın.

Bir bardak su kaynatın, kinoa ölçünüzü ikiye katlayın ve süzülmüş kinoayı ekleyin.

Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Kinoa suyunu çektikten sonra ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin.

Tüm malzemeleri bir kapta birleştirin.

Kinoa sos tarafından emilene kadar bir kaşıkla hafifçe karıştırın.

Damak zevkinize göre zeytinyağı ve nar suyu ekleyebilirsiniz. Limon ve domates de ekleyebilirsiniz.

Kinoa çorbası hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın