Kapuska sadece Türk mutfağında değil, Balkanlar’da da sevilen bir yemektir.
Kış aylarının gözdesi, turşunun, sarmanın vazgeçilmezi lahanadan hazırlanan kapuska doyurucu ve lezzetli. Birçok kişi gaz yaptığını düşündüğü için sevmese de sunacağımız tarifi çok sevecek. Çünkü gaz değildir. Aynı zamanda oldukça ekonomik bir tariftir.
Umarız denediğinizde beğenir ve sevdiklerinizle paylaşırsınız. Afiyet olsun!
Dersler
- 1 kilo lahana
- 1 soğan
- 2 acı biber
- 1 kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı bulgur/pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
- 2 küp şeker
- 3 su bardağı sıcak su
yapılışı
İlk olarak yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağ ve tereyağında kavurun. Daha sonra ince kıyılmış biberi tercihen sıcak (acı acı kırmızıbiber de ekleyebilirsiniz) biberler hafif pişince ilave edip salçayı ekleyip kokusu gidene kadar kavuruyoruz. Üzerine doğranmış lahanayı ekleyin ve iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından suyu, baharatları ve şekeri ekleyin. Son olarak bulguru veya pirinci ekleyip karıştırın.
Kaynamaya başlayınca kapağını kapatın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin.
Servis Önerisi
Kapuska, pirinç pilavı, sarımsaklı yoğurt ve salata sosu ile servis edilebilir.