Kapuska (zeytinyağlı) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kapuska (zeytinyağlı) nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 3 yorum var. Tarif ipuçları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk 40 dakika, Etsiz yemekler, Kapuska nasıl yapılır, Kapuska tarifi, Kış yemekleri, Lahana salatası, Lahana yemekleri, Tencere yemekleri, Tarifler, Kapuska zeytinyağı, Zeytinyağlılar

6 5 5 1

Kapuska eti çok sevilse de benim favorilerimden biri zeytinyağlı versiyonu. Zeytinyağlı kabouska hem sıcak hem de soğuk lezzetli oluyor 🙂 Rahmetli anneannem bu tarife biraz pirinç eklerdi, yapımı da çok kolay. Bazen ekliyorum bazen eklemiyorum ama benim işime yaradığını söyleyeyim 🙂

Her zaman söylediğim gibi lahana hızlıca tüketebileceğimiz bir sebze değil. Salataları ve turşuları sulu yemekleri yerine tüketmeyi seviyoruz.

Özellikle ızgara etlerle Asya usulü lahana salatası servis etmeyi bile seviyoruz.

Aşk…

Kapuska tarifi malzemeleri (zeytinyağlı)

    1 küçük boy lahana 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı salça (domates ve biber karışımı) 1 kahve fincanı sıvı yağ 3 yemek kaşığı pirinç (isteğe bağlı) 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz

Capusca tarifi (zeytinyağlı) nasıl hazırlanır?

Lahana yapraklarını yıkayın ve büyük parçalar halinde kesin. Soğanı doğra. Bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın. Kızgın yağa soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleşince salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Karıştırırken azar azar lahanayı ekleyin. Orta ateşte 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve şekeri ekleyin. Lahana ile aynı seviyede su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Eğer kullanacaksanız lahanayı pişmeye yakın pirinci ekleyin ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın