Kapya Biber Turşusu – En Sevdiğim Yemek

Kapya Biber Turşusu tarifi için öncelikle kapya biberler yıkanır ve ayıklanır. Tohumları yıkamak ve büyük parçalar halinde kesmek daha iyidir.

Öte yandan büyük bir tencereye su, yağ, tuz ve sirke alınarak pişirilir.

Sarımsak da soyulur ve ikiye kesilir.

Kaynayan tencereye biber ve sarımsağı ekleyin.

Biberler hafif pembeleşinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin.

Pişen biber ocaktan alınır ve kıyılmış maydanoz ilave edilir, karıştırılır.

Bir güveç içine konulur ve ağzı sıkıca kapatılır.

Kapya Biber Turşusu hazır.

İstediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz 🙂

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın