Merhaba sevgili arkadaşım,
Kışlık domates sosumuz bitmeden bu pratik tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Herkesin damak tadına göre domates ve biber oranı aklındadır. Son 2 yılda 1 kiloda 5 kilo aldım ve bunun tadından çok memnunum.
Aslında 20 kilo domates 4 kilo biber yapacaktım malzemeleri bile aldım ama sıra geldi deyince sabrım tükendi o yüzden 10 kilo domates + 2 kilo ile ilk turu kapattım. kapya biberi. Kalan kısmından soğanlı menemen yaptım, soğuttum ve buzluğa attım. 15-17 farklı boyda kavanoz bulunmaktadır. Biberler blenderdan geçerken koyulaştığı için suyunu ayırmaya ya da çok kaynatmaya gerek kalmıyor.
Geçen seneden beri kapakların üzerine ters çevirmek yerine derin bir kapta 20 dakika demleyerek pastörize ediyorum. Küf ve bakteri oluşumu nedeniyle karşılaşabileceğiniz sorunları önlemenin en iyi yolu budur.
En kısa zamanda Menmenlik Soğan tarifimde gelecek. Sosları okumadan hazırlamayın 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Kapya biberli kış domates sosu için malzemeler
- Sos için 10 kg armut domates 2 kg kapya biber 2-3 yemek kaşığı tuz
Kapya Biberli Kışlık Domates Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
Biber saplarını çıkarın, tohumları dökün ve iri doğrayın. Domatesleri iri iri doğrayın. Domates ve biberleri bir tencereye alıp orta ateşte ara sıra karıştırarak istenilen kıvama gelinceye kadar pişirin. Tuzunu ekleyip blenderdan geçiriyoruz. Kıvamı iyice elde etmek için karışımı 10 dakika daha kaynatın. Ocak kapatılır kapatılmaz domatesleri temiz kavanozlara paylaştırın. Kavanozları kaynatıp kuruyana kadar kullanılmayan kapaklarla kapatın. Kavanozları 1-2 parmak uzunluğunda kaynar suda 15-20 dakika haşlayın ve dikkatlice soğumaya bırakacağınız yere alın. Soğutulmuş ve süzülmüş domates soslarını güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]