Kapya Dereotu Turşusu – En Sevdiğim Yemek

Kapya Biber Turşusu tarifi için önce suyu kaynatıp tuz, şeker, limon suyu ve sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.

Diğer taraftan lahana, karnabahar, brokoli, biber, kornişonlu salatalık, havuç, kapya biberi, maydanoz, dereotu, sarımsağı küçük küçük doğrayıp biraz tuz ekleyip karıştırıyoruz.

Bulabilirseniz küçük bir kapya biberi alıp çekirdeklerini çıkarıyoruz.

Kabuğu da çekirdeklerinden çıkarıyoruz (Biberin üzerini kapatacağız)

Kesilen yaprakları iyice bastırarak dolduruyoruz ve kapağını kapatıyoruz.

Kavanozu sıkıca bastırın, hazırladığımız sirkeli suyu dökün ve kapağını sıkıca kapatın.

Kapya Biber Turşusu hazır.

Yemek ister misin 🌹 🍃

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın