Merhaba sevgili arkadaşım,
Böğürtlen, Laz Kiraz veya Tavlan… Adın ne orada? Geçen yıl reçeli yaptığım #karayemiş’i bu sabah minik yardımcımla tuzladık. O günkü paylaşımıma genel cevap tuzu ezmek olunca biz de aynısını yaptık.
Böğürtlen reçeli tarifi isteyenler tarifine buradan ulaşabilirler.
Neden tuza bastık çünkü 2-3 hafta sonra tuzlu tavlan kavurma yapacağım ve tadını çok merak ediyorum 💕 Tuzlu tavlan tarifine gelince 1.5kg kavanoz için ölçülerim şu şekilde takip eder. .
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Böğürtlen turşusu tarifi için malzemeler (tavlan)
- 750 gr olgun dut, turşuluk için 1,5 su bardağı tuz
Çörek otu (tavlan) tuzlama tarifi nasıl yapılır?
Tavlanların saplarını ayıklayıp bol suda yıkayıp süzün. Bir sıra tuzu kavanoza bir sıra taç yaprağı şeklinde dizin. Kapağı kapatılarak direkt güneş ışığından uzak bir yerde 15-20 gün olgunlaşmaya bırakılır. Kullanmadan önce çekirdeklerini çıkarın ve bir gece suda bekletin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]