Kara Lahana Dolması – En Sevdiğim Yemek

Kara Lahana Tarifi Hakkında,

2 grup lahananın gövde ve kökünün damarlı kısımlarını kesin.

Not: Sapları ve kökleri kesip pişiriyorum, süzüp sıkıyorum, sızma zeytinyağı, limon ve tuz ekleyip salata olarak yiyorum.

İyice yıkadıktan sonra yaprakları boyutlarına göre 2 veya 4’e bölün ve 10-12 dakika sıcak suda bekletin. Kaynamaya getirin.

Bu süre markaya göre değişiklik gösterebilir. Kontrol ettiniz, hala sağlam görünüyor, biraz kaynatın. Rengi çoktan zümrüt yeşiline dönmüştü. Bir süzgeç alın ve bekleyin.

Bu arada iç harcını hazırlayın

1 büyük soğanı serpin

Yaklaşık 300 gr. Kıyma, bir su bardağı pirinç çayı, bir yemek kaşığı domates, bolca karabiber, nane ve tuzu ekleyip su ekleyip karıştırın.

Bu ürünlere herhangi bir tatlandırıcı eklemiyorum. Bu şekilde lezzetli ve eksiksiz bir dolgu elde edilir.

Yağ, toz biber ve 2 diş sarımsakla sardığımız şeyleri çevirdiğiniz tavaya içlerini dizin ve iki parmak üstteki domates suyunu dökün ve pişmeye bırakın. Tabii bunları bir tabağa koymalısın ki işler bozulmasın 😉

Kara Lahananın iç harcı hazır.

Keyfini çıkarın 😍😍😍

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın