Karaciğer Yakma Sırrı Evde Karaciğer Nasıl Yakılır?
Merhaba arkadaşlar,
Bugün sizlere Gaziantep’te sevilen ve yenen bir tarif vermek istiyorum. Hatta kahvaltıda ciğer sargısı olarak da yenir. Kesinlikle deneyin. Kızarmış karaciğer tarifi. Bunu dana eti veya tavuk kullanarak da yapabilirsiniz.
O zaman tarife geçelim,
Öncelikle kasaptan kuzu ciğeri veya yağsız dana eti alalım. Sığır eti ile tam olarak aynı değil. Sığır eti sıkıca kesilmelidir.
Bol bol alıp dondurucuya koyuyorum. Sonra çıkarırım.
Karaciğeri güzelce yıkayalım. Ben yıkamanın hayranıyım çünkü kanlı olabiliyor.
Daha sonra tencereye alıyoruz. İki bardak soğuk su ekleyin.
Bir an ara verelim. 10 dakika kaynattıktan sonra suyunu süzün.
Bu kaynatmayı karaciğeri yumuşatmak ve siyah suyu çıkarmak için yapıyoruz. Bu suyu dökmelisiniz. Eğer dökmezseniz, kızartma değil, kaynatma gibi olacaktır.
Ciğer bitince sobaya dönelim. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Dilerseniz zeytinyağı da ekleyebilirsiniz.
Yağ ekledikten sonra 10 dakika pişirelim. Daha sonra bir tahta üzerinde 1 büyük soğanı küçük parçalar halinde kesin. Kızarmış karaciğere ekleyin.
Soğanı güzelce kavuralım.
Daha sonra yeşil ve kırmızı biberleri küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Biberler kaybolunca 1 yemek kaşığı fıstık ezmesini ekleyelim. Fıstık ezmesi acıdır, ona göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. 1 diş sarımsağı doğrayıp içine atın.
Baharatları ekleyip güzelce karıştırıp sıcak olarak servis edebilirsiniz. Soğuk servis ederseniz içindeki yağ donacaktır. Hoş olmayan bir tat olacak. Karaciğeri sarma olarak servis edebilirsiniz.
Sarmanın içine soğan ve maydanoz pazı ekleyip domatesle birlikte servis ederseniz doyasıya eğlenirsiniz.
Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]