Karaköy Böreği Tarifi (Otantik) – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere nefis bir kek tarifi ile geldim. Yiyenlerin aklını başından alacak bir ekşi mayaya ne dersiniz? Hemen tarife alın.

İlk olarak şekeri, sütü ve mayayı yoğurduğumuz bir kaba alıp 10 dakika kadar yoğuralım (bu mayanın daha hızlı çalışmasını sağlayacak ve pişme sürecini hızlandıracaktır).

Sütlü karışım köpürdüyse işlem bitti, un hariç tüm malzemelerimizi ekleyip güzelce karıştıralım, unun yarısını koyup yoğurmaya başlayalım, diğer yarısını yavaş yavaş koyup yoğurmaya devam edelim. .

Unu yavaş yavaş ekleyip yoğurursak hamurun kıvamı çok daha iyi olacak ve aniden un ekleme imkanımız olacak ve hamurun kurumasını önlemiş olacağız.

Ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur bulursak çizilmeyi ortadan kaldırabiliriz.

Fırın tepsimizin ağzını saralım ve streçleyip 45 dakika ılık bir yerde bekletelim, kabarana kadar dinlendirelim.

Bu sürenin sonunda kabarmış olan hamurun içine ceviz parçaları kesip elimizle yuvarlayalım (bu sırada elinizi biraz yağa batırarak yapışmasını önleyebilirsiniz)

Pişirirken oklava ya da oklava kullanmazsanız kekler çok kabaracaktır.

Ayrıca hamuru kapattığınızda kenarları birleşecek şekilde, kalın olmaması için elimizle açarak mümkün olduğunca az kenarlarını açmaya çalışın.

Kekleri ortasına iç harcı koyarak zarf şeklinde katlayabilirsiniz (Ben iç harcı olarak kaşar peyniri kullandım ama siz zeytin, salam, sosis, patates gibi diğer malzemeleri de kullanabilirsiniz).

Ayrıca ben kurabiyeleri zarfa katlayarak yaptım ama siz istediğiniz şekli vererek özelleştirebilirsiniz.) Hazırladığımız kekleri yağladığımız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirmemiz çok önemlidir çünkü kekler 3-4 boy olabilir.

Dış sos için malzemeleri derin bir kaba alıp iyice karıştıralım ve sosislerin üzerini fırça yardımıyla bu sosla kaplayalım.

180°C’de fırını açıp pişirelim, fırın ısınırken keklerin pişme süresi bitecek.

Bunun 15 dakikası. Beklememiz yeterli sonra tepsiyi fırına koyup keklerin altı ve üstü eriyene kadar pişirelim.

Pişen kurabiyeleri hafif ılıkken servis edebilirsiniz, deneyen herkese kolay ve lezzetli ☺🌹❤🌹.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın