medyauzmani.com

Şeftali Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Nefis Şeftali Reçeli Tarifi için önce şeftalileri seçerek sert olanları seçiyoruz, iyice yıkadıktan sonra suyunu çekmesini bekliyoruz.

Kabuklarını soyup istediğiniz büyüklükte kesiyoruz ve pişmesi için tencereye alıyoruz.

Şeker ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağı biraz çevirin. Suyun sertleşmesini bekliyoruz.

Su koyulaşınca limon suyunu ilave edin ve 5 dakika sonra. Ocağı kapatıyoruz, sıcak kavanozlara koyuyoruz, ağzını sıkıca kapatıyoruz, ters çevirip soğumaya bırakıyoruz.

6-7 saat sonra güneş görmeyen serin bir yere veya buzdolabına koyup gerekirse imha ediyoruz.

Not: Genel olarak yaklaşık 1,5 kilo şeker koymak gerekiyor şekerli ürünler kullandığımız için daha az şeker yazdım.

Şeftali reçelimiz hazır…

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın