Karaköy Börekleri

Karaköy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram katı yağ veya oda sıcaklığında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • eşit derecede doğru

üzerine;

  • yumurtanın Sarısı

Karaköy böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Süt, su ve mayayı bir karıştırma kabına alıp karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  2. Bekledikten sonra diğer malzemelere sıvı yağ, yumuşak margarin, yumurta, şeker ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Şekillendirin ve yumurta sarısı ile fırçalayın.
  4. 180 derecede fırın tepsisinde pişirin, afiyet olsun.

Resimli Karaköy Poğaçası tarifi

  • tatlı tarifi
  • Karaköy
  • kek tarifleri
  • çörek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tel ile ayrılmış bir tavada yağlı katmer

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın