Merhaba sevgili arkadaşım,
Artık evinde pankek yapmayan kalmadı sanırım pankek dediğimiz gibi 🙂 Pankeklerin en önemli özelliği altın sarısı incecik yüzeyleri ve pufları olması. Tıpkı pankek gibi tuzlu servis ediliyor ama aklımızda hep bir tatlı var çünkü çikolata ve tatlı soslarla daha da çekici oluyor 🙂
Bu mini kekler pişerken o kadar yumuşak oluyor ki, sıcaklık iyi kontrol edilmezse altları çabuk yanıyor ve sertleşiyor. Son zamanlarda en sevdiğim şey bir tost makinesinde yemek pişirmek, böylece tüm yüzeye eşit olarak dağılmış yüksek bir sıcaklıkla eşit şekilde kabaran ve pişen kabarık kahvaltılık kekler yapabilirsiniz.
Sizlerle daha önce karamel sos tarifi paylaşmıştım, sosum hava almayan bir kapta haftalarca dayanıyor. Kullanmadan önce kısa bir süre mikrodalga fırında ısıtmanız da yeterlidir. Sürekli kullanmayacaksanız sosu hazır da bulundurabilirsiniz ama isteyenler ev yapımı karamel sos tarifine buradan ulaşabilirler.
Aşk…
İçerik Tablosu
Karamel Soslu Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy yumurta 155 gr un 250 ml süt 1 damla vanilya aroması veya 2 çay kaşığı vanilin 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı (ekmek kızartma makinesinin yüzeyini yağlamak için)
Servis için:
Karamel soslu pankek tarifi nasıl yapılır?
Süt, yumurta, tuz ve şekeri bir çırpıcıya alıp mikser yardımıyla köpürene kadar karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba eleyin ve çırptığınız sıvı karışıma 2-3 kez aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak ekleyin. Hotpoint Grill & Toaster düz plakasını takın ve sıcaklığı 5 dereceye kadar yükseltin. Yüzeye 2 yemek kaşığı yağ dökün ve fazlalığı bir peçete ile alın. Krep hamurundan yarım kepçe dolusu sıcak yüzeye dökün. Kenarları birleşip üst kısmı üst yüze gelince diğer tarafını spatula yardımıyla çevirin. Diğer tarafını 10 saniye pişirin, üst üste koyun ve servis tabağına alın. Taze meyveler ve karamel sos ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]