Nefis bir traliçe tarifi buldum 🙂 Biraz uğraştırır ama tadına değer. çok hafif
Karamel Tralice tarifi için önce yumurta ve şekeri 3 yemek kaşığı sıcak su ile toprak kıvamına gelip baloncuklar oluşana kadar çırpın.
Diğer malzemeleri karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin.
Yağlanmış tepsiyi 170 derecelik fırında pişirin.
Şerbet malzemelerini karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın.
Piştikten sonra çöp şiş yardımıyla bolca delik açalım.
Kek 4-5 dk. Suyu biraz dinlendirdikten sonra yavaş yavaş dökelim.
Karamel için şekeri bir teflon tavaya koyun ve karıştırmadan erimesini bekleyin;
Krema ve yağı ekleyip hızlıca karıştırarak karamel kıvamına gelene kadar karıştırın.
Karamelli kekimizin üzerine yayın, süsleyin ve servis yapana kadar buzdolabında bekletin.
Karamel Tralice servise hazır.
Not: Sana iyi bir fikir vereyim. Yuvarlak bulamıyorsanız, yerine biraz sütle açtığımız süt reçelini kullanabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]