Merhaba sevgili arkadaşım,
İstanbul’da bugün yine dalgalı bir hava var. İki gün süren yağmur yetmedi, yağmur bizim için açmadı. Böylesine güzel bir havada, sanırım herkes en az benim kadar tatlı istiyor 🙂
Karamelli profiterol, doğru yapıldığında asla unutamayacağınız bir tarif. Muhtemelen hazırlarken bir parmağımı kaybetmişimdir 🙂 Eşim denediğinde yediği en iyi şeker olduğunu doğruladıysa şekerdi.
Daha önce adım adım karamel sos tarifi yapmıştım. Yapım aşamalarının resimlerini burada bulabilirsiniz.
Choux yani bu toplar hem profiterollerin hem de eklerlerin anasıdır ve burada yapım aşamalarını görebilirsiniz.
Bu tarifi hazırlarken uyulması gereken başlıca püf noktalar şunlardır:
- Öncelikle bu toplar pişerken ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmamalısınız yoksa çok özenle hazırladığınız kabarık hamur çıkacaktır. Pastacı kremasını hazırlarken sıvı karışımı ocakta kaynatmayın ve kısık ateşte çalkalamayın, yoksa çırpılan yumurtalar ekleme sırasında kırılabilir. Yaptığınız karamel sos olduğu gibi koyulaşacaktır. Önceden yapıp bekletirseniz, kazancın üzerine dökmeden hızlıca ısıtmanız yeterli olacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Karamelli profiterol tarifi için malzemeler
Karamel sosu hazırlamak için:
- 225 gram su 315 gram toz şeker 200 gram krema (konserve süt kreması)
Profiterol hazırlamak için:
- 75 ml su 75 ml süt 85 gr. un 2 yumurta 30 ml krema 70 gr. tereyağı ¼ çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker
Kremalı Pastane – Kremalı Pastalar:
- 350 ml süt 150 ml krema 110 gr toz şeker 1 paket vanilya veya bir paket vanilya 1 yumurta 4 yumurta sarısı 40 gr. Mısır nişastası
Karamelli profiterol tarifi nasıl yapılır?
Karamelli profiterol yapımına önce kremalı tatlıları hazırlayarak başlayabiliriz. Sütü, kremayı, esansı vanilya çubuğunda (özü elde etmek için çubuğu yarmanız ve bıçakla sıyırmanız yeterli) ve şekerin yarısını kalın saplı bir tencerede kısık ateşte ısıtın. Beyazları ve sarıları, Hotpoint multiblender aparatını kullanarak şekerin geri kalanıyla karıştırın. Yumurtalar ve şeker aktığı yerde katlandığında ki bu kıvama gelen kıvama gelince yumurtalara 2-3 defa mısır nişastasını ilave edin. Hafifçe kaynayan sıvı karışıma çırpılmış yumurtalı karışımı sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırarak ekleyin. Koyulaşınca ocaktan alın. Çabuk soğuması için büyük bir kaseye dökün ve ardından soğutun. Kremalı pasta karışımı buzdolabında birkaç gün kalabilir. (Suyundan daha sıkı bir kıvama gelirse robotla tekrar sıkma kıvamına gelmesi için çırpmanız yeterli olacaktır.) Profiterol hamuru için su, süt, krema ve tereyağını ocakta kaynatın. soba. Tüm toz malzemeleri ekleyip çırpıcı ile güzelce karıştırdıktan sonra ocağı kapatın. Mikserin kabına alıp çırpın (metal bir kap soğuma sürecini hızlandıracaktır), ılık karışıma teker teker yumurtaları ekleyin ve düşük devirde çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına alın. Yumuşak ve yarı sıvı bir hamur olacak. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında 3-4 cm boşluk bırakarak madeni para büyüklüğünde bastırın. Düzleştirmek için parmağınızı suyla ıslatın ve sıktığınız beze üzerindeki çıkıntıyı düzeltin. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 30 dakika pişirin. Pişirme sırasında ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın. Pişen profiterolleri ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduğundan emin olduğunuz profiterollerin içine kremayı sıkmak için profiterolleri tek tek kesmenize gerek yok, isterseniz profiterollerin tabanında küçük bir delik açarak tüm profiterolleri krema ile doldurun. Basınç torbasının yan tarafı. Daha sonra servis edeceğiniz tabakta veya tel üzerinde bir kaşık yardımı ile karamelleri profiterollerin üzerine dökün. (Bütün bunları hazırlarken karamel sos donmuşsa biraz ısıtmanız yeterli olacaktır).
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]