Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftanın ilk tarif gösterisi ile başta çocuklar olmak üzere evdeki herkesin çok beğeneceği kareli kurabiye 🙂
Standart sunumlardan sıkılanlar ve farklı bir şeyler denemek isteyenler için eminim çok ilginç bir deneyim olacaktır. Hamur yoğururken dikkat edilmesi gereken en önemli şey tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır.
Bu tariften çok kurabiye yapılır. Bu nedenle düzenleyeceğiniz partilerde de deneyebilirsiniz. Dileyenler hazırladıkları fazla blokları hava almayacak şekilde streç film ile kaplayarak buzlukta 1-2 ay saklayabilirler. Böylece çocuklarınız veya okul çıkışı sürpriz misafirleriniz için bir saat önceden buzluktan çıkarıp keserek pişirebilirsiniz.
Ben kullanmadım ama siz dilerseniz hamurdan arta kalan 2 yumurta akı ile hamuru çipura ve dış kaplamayı birbirine yapıştırmak için kullanabilirsiniz. Bunun için stripleri uygularken yumurta fırçası yardımıyla sürmeniz yeterlidir.
Aşk…
Vanilya hamurunu hazırlamak için:
- 230 gram Sana hamuru 195 gram pudra şekeri 1 yumurta + 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 90 gram badem unu 360 gram un
Kakao ezmesi:
- 250 gram sana börek 220 gram pudra şekeri 1 yumurta + 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı vanilya aroması 45 gram badem unu 45 gram kakao 345 gram un
İçerik Tablosu
Kareli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Margarin, tuz ve pudra şekerini mikserin yoğurma haznesine koyun ve kancasını takın. Tereyağı ve pudra şekerini çırpmaya başlayın. Düşük devirde çırpmaya devam ederken yumurtaları teker teker ekleyin. Yumurtalar tamamen karıştığında kaseye bir bardak un ekleyin. Kaseye yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde ettiğinizde hazneden mutfak masasına alın. Aynı adımları kakaolu hamur için de uygulayın. Son adımda un ile kakaoyu ekleyip karıştırın. (Çok sert olursa margarin ekleyebilirsiniz). İki hamuru ayrı ayrı streçleyip buzdolabına kaldırın ve 15-20 dakika dinlendirin.
kalabalık:
Sade kakao hamurunu buzdolabından çıkarın. Hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahında 1 cm kalınlığında açın. Hamuru keskin bir bıçak veya pizza bıçağıyla 1 cm kalınlığında dilimler halinde kesin. İlk sıra hamur şeritlerini (vanilya, kakao, vanilya) yan yana dizin. Bu sıraya zıt renklerle (kakao, vanilya, kakao) dizin. İlk etapta yaptığınız düzenlemeden son katmanı tekrar oluşturarak bir kare blok oluşturun. Kalan kakaolu harcı da merdane ile açıp kenarlarını düzeltin. (İkinci blok için normal hamur kullanabilirsiniz) Kurabiye kalıbınızı hamurun bir ucuna yerleştirin ve dikkatlice iki kez yuvarlayın. Streç filme sarıp ezmeden buzdolabına koyun ve bir saat buzdolabında bekletin. Soğuyan hamurdan yarım santim kalınlığında kesin ve bisküvileri yağlı kağıt serili fırına aralarında 1-2 cm olacak şekilde dizin. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika pişirin. Soğuyunca servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]