Karides güveç (peynirli) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Dün günlerden pazar olduğu için biraz dışarı çıkıp bu güzel haftasonunun mübarek gününden faydalanalım dedik önce taksim’e gittik muhteşem batik elbiseler satan bir dükkan var orda durduk aman allahım neymiş %50 indirimle yazdan beri istediğim eteği ve takım elbiseyi aldım, aldık. 🙂

Ver elini ordan Tünel hazır, inelim oradan inelim dedik, oradan inelim dedik, Galata’dayız, manzara gerçekten harika ve alacakaranlıkta görülmeye değer. Galata Kulesi’nin hemen karşısında Venta Del Toro adında çok eğlenceli ve etnik bir yer var ve eşimle baş başa oturup bir sagria tattık.

Sangria bitti gelirler gelirler ama çaresi yok buralara kadar yürüyecek İstiklal’i hep böyle görecek Tünel’den tramvaya bindik Çiçek Pasajı’nda indik balıkçı var İstavrit diye oradan yarım kilo karides aldık. Güzel bir pazar gününe denk geldik 🙁

Evet şimdi tarifime geçiyorum. Öncelikle belirtmek isterim ki her şey çok kolay ama işin içine insan eli girince ölüm iki kere düşünür, karım zaten bu yüzden karidesleri ayırdı 🙂

İster güveçte ister ısıya dayanıklı fırın kabında hazırlayabilirsiniz 🙂

Aşk…

Karides güveç malzemeleri (çedar peynirli)

    Yarım kilo karides, 2 adet domates, 1 adet küçük boy soğan, 1 adet biber, 100 gram. Kaşar peyniri 2 büyük diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 su bardağı su Tuz Karabiber Kekik isteğe bağlı

Karides tagine (çedar peynirli) tarifi nasıl yapılır?

Karidesin kabuğunu soyarak hazırlayın. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın, sıvıyağda soteleyin ve karidesleri ekleyin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve küçük kareler halinde doğradığınız biberleri karideslerin üzerine ilave edin. Tuz, karabiber ve suyu ekleyip 5 dakika kaynatın. Kullanacağınız kaba koyun ve rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. Açık kahverengi olana kadar fırında pişirin. Sıcak servis…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın