Karides salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Sevgili arkadaşlar ben yazdan yaşıyorum. Fırsat buldukça şehirden kaçıp ailece tatil yapanların kervanına katıldık. Soğuk hava bizi pek etkilemedi. Güneşli bir sabah deniz kenarında kahvaltı ederken, sana yazmak için tenha bir köşeye koştum.

Karides salatası

O yüzden unuttuk deme inan hep aklımdasın. Sizlerle ne kadar çok şey paylaşırsam o kadar mutlu olacağım. Karides sevdalısı olan annem bu sabah, babamın akşam getirdiği taze karidesleri haşlayıp ayıklamış. O otları temizlerken bana sadece fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak kaldı. Tabii ki salatasını temizledikten sonra yaptım 🙂 Bu salatayı kahvaltıda yiyebilir ya da akşama kadar dinlenip rakı mezesi yapabilirsiniz.

karides nasıl soyulur

Karidesler haşlandıktan sonra derin dondurucuda uzun süre saklayabilir ve farklı şekillerde kullanabilirsiniz.

Daha önce hiç karides temizlemediyseniz, usta annemin yöntemini izleyerek başarıyı bulacaksınız.

Karidesleri ayırmaya ve salatamızın tarifine geçelim …

karides salatası tarifi malzemeler

    500 gram karides, bir çay bardağı zeytinyağı, yarım demet maydanoz, yarım limon, tuz, rendelenmiş kaşar peyniri

Karides salatası tarifi nasıl yapılır?

Karidesleri yıkayın, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 20-25 dakika pişirin. Kaynıyor. Fotoğrafta olduğu gibi, karidesin başını ve ardından bacaklarını ayırın. Sapları aldığınız yerden hafifçe sıkarak kabuğu çıkarın. Bu kadar basit… Salata için karideslere zeytinyağı, yarım limon suyu, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın