medyauzmani.com

Karışık Pekmezli Tahin Çaylı Karışık Kek

Pekmezli Tahin ve Çaylı Kek için 180 derecelik fırını açıp kek kalıbımızı yağlayıp unlayarak başlayalım.

Ardından yumurta ve şekeri mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.

Daha sonra tahin pekmezi, sıvı yağ ve demlenmiş çayı miksere koyun ve karışım karışana kadar iyice çırpın. Son olarak kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş karışıma ekleyin ve hamur kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Hazırladığımız kek hamurunu unla yağladığımız kek kalıbına dökelim ve sıcak fırına verelim.

İlk yarım saat fırını açıp kürdan ile test edin ve pişmişse fırını kapatın ve kek ılıyana kadar fırında bırakın.

Kekinizi ister sıcak ister soğuk keserek sıcak servis edebilirsiniz.

Pekmezli Tahin Çay Karışımlı Kek hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın