Karnabahar Çorbası Tarifi – Tariflerim

Karnabahar Çorbası Tarifi, Aromalı Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

Öyle lezzetli bir sos yapıyoruz ki karnabahar sevmeyenler içinde karnabahar olduğunu anlamayacak.

Öncelikle yapraklarını soyup yıkıyoruz.

Havuçları jülyen kesici ile şeritler halinde kesip bir tahta üzerinde küçük pirinç parçaları halinde kesiyoruz.

Kabağı eşit şekilde serpiyoruz

Patateslerin kabuklarını soyun, ince halkalar halinde kesin ve ince ince doğrayın.

Pırasayı ve kırmızı kapyayı da küçük parçalar halinde doğruyoruz.

Bir tencereye sıvı yağı alıp havuç ve patatesleri alıp kızartıyoruz.

Ardından sebzeleri teker teker ekleyin ve karıştırın.

2 yemek kaşığı unu ekleyin, 5-6 bardak su ekleyin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar 10 dakika pişirin.

Bir bardak süt ekleyin ve beş dakika pişirin.

İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip karıştırın ve sosu ocaktan alın.

Servis tabağına alıp servis ediyoruz.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın