Dün akşam işten çok yorgun döndüm, aklıma yapacak bir şey gelmedi… Buzdolabında karnabahar olduğunu gördüm, aklıma annemin çok sevdiği bir tarif geldi 🙂
Sizlerle de paylaşmak istedim. Yanında çorba ve salata ile çok güzel bir akşam yemeği olabilir.
Karnabahar iri ise ikiye bölebilirsiniz, iri karnabahardan hazırlamak isterseniz diğer malzemeleri 2 x 2 hazırlamanız yeterli olacaktır.
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
İçerik Tablosu
Kavrulmuş karnabahar tarifi malzemeleri
- 1 küçük karnabahar 1 yumurta (büyük) 1 su bardağı süt veya su 1 su bardağı un 1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ (bir su bardağından biraz fazla)
Mayıs günü:
- 1 küçük yoğurt 2-3 diş sarımsak 1 tutam kırmızı pul biber istenirse dereotu
Kavrulmuş karnabahar tarifi nasıl hazırlanır?
Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharı kaynayan suda hafif yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 8-10 dakika) haşlayın. Boşaltmak ve biraz soğutmak için bir kenara koyun. Süt, yumurta ve unu derin bir kapta çırpın. Haşlanmış ve süzülmüş karnabaharları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran karnabaharları kağıt havlu serili bir tabağa alın. Kızarmış karnabaharı servis tabağına alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyin. Arzuya göre küçük bir tavada tereyağ ve pul biberi soteledikten sonra sotelenmiş karnabaharların üzerine dökerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]