Karnabahar Sini Köfte için kıymayı (ben tavuk budu kullandım) bir tencereye alıp hızlıca kısık ateşte pişirelim. Öte yandan, okumak ve yazmak, okumak ve yazmak, okumak ve yazmak zorundayız.
Sularını bırakan kıymaya doğranmış soğanları ekleyip birlikte pişirelim. Su içen çamura salça ve baharatları ekleyip karıştırıp ezelim ve hızlıca devam edelim.
Pişmiş çamura tuz ekleyin ve iki dakika karıştırın. Kurumasını bekleyin ve ocaktan alın.
Hamuru soğuması için bir kenara alın.
Dış çamur için karnabaharın kalın saplarını ayıklayalım ve çiçeklerin çoğunu çiçeklerin yanındaki ince dallardan ayıralım.
Karnabaharı karbonatlı suda bekletelim ve suyunu süzüp bir tencereye koyalım, üzerine sıcak su ekleyip canlı kalması için pişirelim (dilerseniz buharda da pişirebilirsiniz)
Karnabaharın suyunu süzüp soğumasını bekleyelim.
Soğuyunca elinizle sıkarak fazla suyunu sıkalım.
Daha sonra karnabaharı geniş bir kaseye alın ve çatalla iyice ezin. Karnabahar püresini kalan malzemeleri, tuzu ve baharatları ekleyerek koyulaştıralım (yakınlarda mısır unu yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz).
Eritilmiş tereyağı ile köfteleri pişireceğimiz tepsinin altını yağlayalım.
Tepsinin tabanına karnabahar karışımının yarısını dökelim ve bastırarak yayın.
Üstüne kıymalı karışımı koyalım, üstüne karnabahar karışımını koyalım ve et yağı ve eritilmiş tereyağını ovalayıp düzeltelim.
Köftelerimiz hazır olduktan sonra fırını 200°C’de ısıtalım.
Köfteleri fırına atıp altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Daha sonra fırından alıp üzerini masa örtüsüyle örtüp 15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Dilerseniz ete 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz ve küçük bir dal ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]