Merhaba sevgili arkadaşım,
Son zamanlarda, bir haftalık meyve veya sebzeleri alıp onlarla tarifler yapmayı seviyorum. Elbette paylaşımlarıma sosyal ağlardan da yorumlar geliyor. Karnabaharlı tarifi hazırladıktan sonra bize de bir tarif geldi, dener misiniz? Bunu söyleyen ve meraklarını uyandıran tarifler deneyen takipçilerimi kırmamaya çalışıyorum.
Bu tariflerden biri de acı karnabaharda. Tavuklu karnabahar salatasından sonra seveceğinizi düşünüyorum 🙂 Founddir’den hafif haşlanmış karnabahar ile ince ince kavrulmuş karnabahar arasındaki farkı anlamak gerçekten zor.
Ben suyunu çekmesin diye domates koymadım ama siz damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Çıtır karnabahar tarifi malzemeleri
- 1 küçük karnabahar 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük kuru soğan 2 yemek kaşığı biber salçası maydanoz taze nane 1-2 sap taze soğan tuz karabiber nar ekşisi kuru nane 2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe göre)
Karnabahar çorbası tarifi nasıl yapılır?
Karnabaharların kenarlarını temizleyip bütün olarak 2-3 dakika haşlayın. (Fazla pişmeden biraz yumuşayacak kadar) Az önce haşladığınız karnabaharları hemen soğuk suya atın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karnabaharı 4-5 parçaya ayırıp robotta bulgur büyüklüğünde doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye alın ve üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve hafif pembeleşene kadar soteleyin. Soğanların üzerine salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Karnabaharı ve robotta ufaladığınız tuzu ve karabiberi ekleyin. Karnabaharı rengi açılıp yumuşayana kadar kavurun. Karnabaharı soğumaya bırakın ve yıkayıp kuruladığınız yeşillikleri güzelce doğrayın. Soğuyan karnabaharın üzerine yeşillikleri, zeytinyağını, nar ekşisini, kuru naneyi ve tuzu ekleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]