Karnabahar salatası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 7 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türkiye 20 dakika, garnitürlü karnabahar salatası, karnabahar, karnabahar salatası, karnabahar salatası nasıl yapılır, karnabahar, haşlanmış karnabahar, salata, yoğurtlu salata, pratik tarifler
19 4,26 5 1
Yoğun ve yorucu bir haftanın sonuna geldik. Cuma akşamını yeni evimizi görmeye gelen ailemle geçirdim. Hafta sonunu kaçırmanın nasıl bir şey olduğunu hatırladım 🙂
Yeni komşumdan evimize hediye olarak gelen karnabaharı ne yapacağım diye düşünürken aklıma salata yapmak geldi. Bu küçük beyaz sürgünleri (kıyma hariç) çiğ bile yiyebilirim. Kızartmanın tadı değişkenlik gösterse de biraz kaynatıp sarımsaklı yoğurtla servis ederseniz içine dilediğinizi ekleyebilirsiniz.
karnabahar salatası
Dersler:
- 1 küçük karnabahar 1 su bardağı garnitür 2 su bardağı yoğurt 4 diş sarımsak 10-12 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin Zeytinyağı Yarım limonun suyu
İçerik Tablosu
Karnabahar salatası tarifi nasıl yapılır?
Karnabaharın sapını kesin, köklerinden ayırın ve bol su ile bir tencerede haşlayın. Haşladığınız karnabaharın çatal ucu varsa pişmiştir. Pişen karnabaharı süzün ve soğumaya bırakın, ardından garnitürün suyunu süzün ve karnabahara ekleyin. Sarımsağı su ve biraz tuz ekleyerek ezin, ezilmiş sarımsağı yoğurda ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız salatanın üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]