Merhaba sevgili arkadaşım,
Kış güneşimiz karnabahar için o kadar çok tarif yaptım ki o olmasaydı bu kış nasıl geçerdi bilmiyorum 🙂 Salsa tavadan karnabahar yahnisine, humustan salataya , o kadar lezzetli ki her zaman buzdolabında, benim buzdolabımda. Bu tariften fırında lezzetli ve pratik karnabahar sızıyor canım.
Dilerseniz limon sıkıp dilerseniz bizim gibi yoğurtlu sos ile yiyebilirsiniz. Aman dikkat fırından çıkar çıkmaz bitiyor 🙂
Önümüzdeki günlerde nefis bir fırında karnabaharlı humus tarifi yapacağım!
Aşk…
İçerik Tablosu
Kavrulmuş karnabahar tarifi malzemeleri
- 1 boy karnabahar 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı kırmızı biber tozu kimyon tuz karabiber cajun baharatı sipariş üzerine
Servis için:
- 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak kuru nane pul biber tuz
Fırında Kızarmış Karnabahar Tarifi nasıl yapılır?
Karnabaharın tamamını tomurcuklara ayırın, kaparileri bıçakla doğrayın. Zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Karnabaharları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 180 derece fırında istediğiniz renk ve yumuşaklığa gelinceye kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.Bir kapta yoğurdu ezilmiş sarımsak, tuz ve baharatlarla çırpın. . Fırından yeni çıkmış karnabaharı yoğurtlu sos ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]