Karnabaharlı mantı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Karnabahar çorbasından kısıra kadar birçok tarif denedik. Karnabahar tavada ortak girişimi olan ve en sevdiğim tariflerden biri olan karnabahar mantısını da eminim çok seveceksiniz 🙂

Bu yıl bir çok karnabahar tarifi yaptım ve sizlerle paylaştım. Sezon boyunca her hafta çeşitli sofralarımıza konuk oldu. Yine mücverini ve turşuyu mutlaka denemeniz gerektiğini unutmayın.

Kızartmayı sevmem diyenler haşlamayı ya da buharda pişirmeyi de deneyebilir ama doğruyu söylemek gerekirse en lezzetli yemek yine kızartılır.

Kıymalı harcı daha önce paylaştığım Cheddarlı Karides tarifindeki gibi hazırladım. Makarnanızda harç da kullanabilirsiniz. Kıymayı fazla pişirip buzluğa koysanız bile buzluktan çıkarıp buzunu çözüp kullanabilirsiniz. Böylece akşam yemeği hazırlamak daha az zaman alır.

Kızartma yağı kullanırsanız karnabahar yağı çekmez.

Aşk…

Karnabaharlı ravioli tarifi için malzemeler

Kıymalı karışımı hazırlamak için:

    1 orta boy kuru soğan 1 diş sarımsak 250 gr. dana kıyma 1 orta boy domates 1-2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 1 defne yaprağı 1 yemek kaşığı salça tuz ve karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Karnabaharı hazırlamak için:

    1 küçük karnabahar 1 yumurta (büyük boy) 1 su bardağı süt veya su 1 su bardağı un kızartmak için sıvı yağ

Sosu hazırlamak için:

    1 küçük yoğurt 2-3 diş sarımsak

Karnabaharlı ravioli tarifi nasıl hazırlanır?

Tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Defne yaprağını kıymanın olduğu tencereye ekleyin ve sotelemeye devam edin. Kıyma suyunu salınca tuz, karabiber, salça, domates ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Tavayı ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Karnabaharı kaynayan suda hafif yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 8-10 dakika) haşlayın. Boşaltmak ve biraz soğutmak için bir kenara koyun. Derin bir kapta su, yumurta ve unu çırpın. Haşlanmış ve süzülmüş karnabaharları bu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran karnabaharları kağıt havlu serili bir tabağa alın. Kızaran karnabaharı servis tabaklarına paylaştırın ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Son olarak hazırladığınız kıymayı paylaştırın ve istenirse üzerine taze nane veya maydanoz serperek sıcak olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın