Karnıyarık Nasıl Yapılır? – Ferishtah.com

15 dak.

Hazırlama Süresi

Karnıyarık patlıcanla yapılan yemeklerin en sevilenlerindendir. “Karnıyarık nasıl yapılır” öğrenmek isteyenler, “resimli karnıyarık tarifi” arayanlar buyrun en güzel karnıyarık tarifi karşınızda.

Malzemeler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet  kuru soğan
  • 5 – 6 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için

  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • 6 adet çeri domates
  • 2 adet sivri biber

Karnıyarık Nasıl Yapılır?

1. Karnıyarığın iç harcını hazırlamak için 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Ardından küçük küçük doğradığınız soğan ve sarımsakları üzerine atıp, kavurmaya başlayın.

2. Ardından kıymayı ilave edin ve soteleyin.

3. Tuz ve karabiber ekleyin.

4. 2 adet yeşil biberi ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.

5. Kabuğunu soyduğunuz 2 adet domatesi küp küp doğrayın ve tavaya domatesleri de ekleyin. Domatesler diriliklerini kaybedene kadar kavurun ve ocaktan alın.

6. Patlıcanları alacalı soyun ve 1 buçuk çay bardağı sıvı yağı ısıttığınız tavada patlıcanları orta ateşte kızartın.

7. Patlıcanları bir fırın kabına yerleştirin. Dikkatli bir şekilde, dağılmalarına izin vermeden, ortalarını açın. Bir çatal yardımıyla hafifçe bastırarak çukurlaştırın.

8. Patlıcanların ortasında açtığınız çukura iç harcı yerleştirin. Üzerlerine ise birer adet çeri domates ile yeşil biber parçaları yerleştirin.

9. 1 yemek kaşığı domates salçasını, 2 su bardağı su ile bir kasede çözdürün ve patlıcanların üzerine dökün.

10. Karnıyarığı 200 derecede ısıttığınız fırında  15 – 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Resimli Karnıyarık Tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın