Karniyarık nasıl yapılır? fotoğraf tarifi

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Karnıyarık, patlıcanla yapılan en ünlü yemeklerden biridir. “Karnıyarık Nasıl Hazırlanır” öğrenmek isteyenler ve “Resimli Karnıyarık Tarifi” arayanlar, işte en güzel Karnıyarık tarifi.

Dersler

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yeşil biber
  • iki bardak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

kızartma için

  • 1 buçuk çay bardağı sıvı yağ

yukarı

  • 6 kiraz domates
  • 2 yeşil biber

Karniyarık nasıl yapılır?

1. İç harcı hazırlamak için 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Ardından üzerine ince kıyılmış soğan ve sarımsağı koyup kavurmaya başlayın.

2. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip kavurun.

3. Tuz ve karabiber ekleyin.

4. 2 adet yeşil biberi ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.

5. Doğranmış domatesleri doğrayın ve domatesleri tavaya ekleyin. Domatesleri canlılığını kaybedene kadar kavurun ve ocaktan alın.

6. Patlıcanları soyup orta ateşte 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile tavada kızartın.

7. Patlıcanı fırın tepsisine yerleştirin. Çökmesine izin vermeden ortasını dikkatlice açın. Bir girinti yapmak için çatalla hafifçe bastırın.

8. Patlıcanın ortasında yaptığınız deliğe iç harcı yerleştirin. Üzerine kiraz domates ve yeşil biber koyun.

9. 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı su ile bir kapta eritip patlıcanların üzerine dökün.

10. Kömürleri 200 derecede 15-20 dakika fırında pişirin.

Afiyet olsun.

açık carnirick tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın