İllüzyon Böreği Tarifi için,
Bir kapta yumurta, süt ve yağı çırpın.
Büyük bir yapışmaz kızartma tavası (Teflon veya granit pirinç ocak iyidir) ve tereyağını ısıtın.
İlk yufkayı kenarları aşağı gelecek şekilde tepsinin tabanına yerleştirin.
Diğer kağıdı dörde bölün.
İlk parçayı tencerenin dibine yayın ve üzerine bir kepçe sostan dökün.
Aynı işlemi ikinci ve üçüncü kat için yapın, son katı soğutun ve biraz daha peynir ekleyin.
3. Hamurun dörtte birini koyun ve üzerine bir kepçe sos dökün.
Diğer yufka parçalarına da aynı işlemi yapın, sosu son kez dökün ve kenarlarından sarkan hamur parçalarını kapatın ve tencerenin kapağını kapatın.
Ocağın en alt seviyesinde 25-30 dakika altın sarısı piştikten sonra kapak yardımıyla böreği ters çevirin ve bu seviyede 25-30 dakika pişirin.
Çok güzel kabaran lezzetli bir börek. Şiddetle tavsiye ederim.
Sahte Su Ekmeği hazır.
Deneyenlere başarılar…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]